Fairtrade

Siden 2005 har vi forpligtet os til at lave is med Fairtrade-certificerede ingredienser. Vi har haft en socialt orienteret indkøbspolitik siden 80'erne.

Alle fortjener deres rimelige andel

Hos Ben & Jerry's tager vi retfærdighed alvorligt. Uanset om det gælder, hvordan vi behandler vores ansatte, giver noget tilbage til vores lokalsamfund eller finder på nye smagsvarianter til vores kunder, er retfærdighed en faktor i alt, hvad vi laver. Derfor vil vi også sikre os, at vores landmænd får en rimelig aftale. Vi støtter Fairtrade, en verdensomspændende bevægelse, der skal sikre, at småbønder i udviklingslandene kan klare sig på det meget konkurrenceprægede globale marked. Vi køber fem kerneingredienser på Fairtrade-vilkår: Sukker, kakao, vanilje, kaffe og bananer.

I 2005 var vi de første isproducenter i verden, der brugte Fairtrade-certificerede ingredienser. Og i 2010 besluttede vi at engagere os fuldstændigt i sagen—i alle vores smagsvarianter og alle de lande, hvor vi sælger vores is. Vi sikrede, at alle vores ingredienser var Fairtrade-certificerede i Europa i 2011 og i USA i 2014.

Den internationale trend inden for landbrug er at blive større, meget større. Fairtrade er vigtigt, fordi det sikrer en rimelig pris for småbønders produkter—i lyset af en voksende efterspørgsel, der let kan skubbe dem ud af markedet. Det er gode nyheder for dem, deres familier og deres lokalsamfund. Men det er også godt for os (og for dig), fordi vi kan bruge deres fantastiske ingredienser i vores is.

Men Fairtrade handler om mere end det. Forbundet fremgang. En af Ben & Jerry's grundlæggende principper er, at de, der har succes, skal hjælpe med at forbedre verden omkring sig. Fairtrade gør denne ide til virkelighed. Alle landmænd i Fairtrade-systemet indvilliger i at benytte miljøvenlige landbrugsmetoder, implementere rimelige arbejdsvilkår og investere i lokalsamfundet. Det sociale Fairtrade-tillæg, som er en ekstra sum penge, der betales oven i den rimelige pris, som landmændene får, gør dette muligt.

Initiativet til udvikling af producenter

For at bygge videre på indvirkningen af vores Fairtrade-indkøb sigter vi mod at støtte og styrke småproducenter gennem et program, som vi kalder Initiativet til udvikling af producenter (Producer Development Initiative eller PDI). PDI er en portefølje af specifikke programmer, der er designet til at gøre det muligt for små producenter at opnå et værdigt levebrød.

Der er tre primære mål med PDI-programmet:

  • Opnå en indkomst, som Fairtrade-producenter kan leve af
  • Håndtere klimaforandringer i vores Fairtrade-forsyningskæder
  • Styrke de kooperativer, vi samarbejder med i Fairtrade-systemet

PDI-programmerne drives af Fairtrade.

Læs opdateringer om Fairtrade og PDI-programmet her.

Får det ikke Ben & Jerry’s til at smage endnu sødere at vide, at alle de herlige ting, der er i vores smagsvarianter, er Fairtrade-certificerede? Hver gang du vælger et produkt med FAIRTRADE-mærkning (det grønne og blå symbol, som du kan se på vores halvlitersbøtter), hjælper du småbønder og deres lokalsamfund med at overleve og opnå succes. 

Vores partnere

  • Fairtrade International er en global organisation, der arbejder for at sikre bedre vilkår for bønder og arbejdere.