Skip to main content

Photo of Vanilla Farmer

Enhver har fortjent sin rimelige andel.

Hos Ben & Jerry's tager vi fairness alvorligt. Uanset om det gælder, hvordan vi behandler vores ansatte, giver noget tilbage til vores samfund eller drømmer os frem til nye smagsvarianter til vores kunder, er fairness en faktor i alt, hvad vi laver. Derfor vil vi også være sikre på, at vores landmænd får en rimelig aftale. Vi støtter Fairtrade, en verdensomspændende bevægelse, der skal sikre, at små landmænd i udviklingslandene kan klare sig på det meget konkurrenceprægede globale marked. 

Ben & Jerry's har altid anstrengt sig for at være socialt og miljømæssigt ansvarlige, når vi skal finde ingredienser. I 2005 var vi de første is-producenter i verden, der brugte Fairtrade-certificerede ingredienser. Og i 2010 besluttede vi at engagere os fuldstændigt i sagen – i alle vores smagsvarianter og alle de lande, hvor vi sælger vores is. Vi sikrede, at alle vores ingredienser var Fairtrade-certificerede i Europa i 2011 og i USA i 2014.

Den internationale trend inden for landbrug er at blive større, meget større. Fairtrade er vigtig, fordi det sikrer små landmænd en fair pris i en tid med vækst, som nemt kan skubbe dem ud af markedet. Det er gode nyheder for dem, deres familier og deres lokalsamfund. Men det er også godt for os (og for dig), fordi vi kan bruge deres fantastiske ingredienser i vores is. 

Men Fairtrade handler om mere end det. Fælles fremgang. En af Ben & Jerry's grundlæggende principper er, at de, der har succes, skal hjælpe med at forbedre verden omkring sig. Fairtrade gør denne ide til virkelighed. Alle landmænd i Fairtrade-systemet indvilger i at benytte miljøvenlige landbrugsmetoder, implementere rimelige arbejdsvilkår og investere i lokalsamfundet. Det sociale Fairtrade-tillæg, som er en ekstra sum penge, landmændene får, gør dette muligt. 

Fairtrade-certificerede ingredienser

Vi indkøber fem Fairtrade-certificerede ingredienser, og i 2018  betalte Ben & Jerry’s kr. $3,621,458 i sociale pristillæg til vores små landmænd og landbrugskooperativer rundt om i verden:

SUKKER

kr. $1,526,199 i Fairtrade-pristillæg

Photo of Sugar Cane

Vi indkøber vores søde Fairtrade-sukker fra flere små landbrug, også dem, der er med i Belizes Sukkerproducenters Forening. Belize spiller en global rolle i sukkerproduktionen. Op til 85 % af befolkningen i visse områder i landet er afhængige af sukkerindustrien, og derfor er investeringer af de sociale pristillæg så vigtige. For eksempel bidrog nyligt implementerede pestbekæmpende alternativer til at redde foreningens sukkerhøst, samtidig med at tilførslen af skadelige pesticider blev reduceret. 

Photo of Cocoa Beans

KAKAO

kr. $1,604,933 i Fairtrade-tillæg

Alle disse lækre chokoladestykker finder ikke vej til vores is af sig selv. Vi samarbejder med kakaoproducenter i Elfenbenskysten, som producerer cirka 40 % af verdens kakao (det meste af høsten er dog ikke Fairtrade). Det sociale pristillæg gjorde det muligt for et kooperativ at bygge en ny lægeklinik, ansætte en sygeplejerske, installere solpaneler og købe en vandpumpe. Vi indkøber også Fairtrade-kakao fra producenter i Ghana, hvor de har investeret i skoler i landdistrikterne og stipendier til børn. 

VANILJE

kr. $278,037 i Fairtrade-tillæg

Photo of Vanilla Beans

Vanilje er en væsentlig ingrediens i mange af vores bedste smagsvariranter. Selvom det meste af verdens vanilje produceres på Madagaskar, må mange landmænd der kæmpe for at overleve. Som vi har set over hele verden, går det ofte galt for lokalsamfund, når landbruget ikke klarer den. Fairtrade-priser er med til at sætte en stopper for denne cyklus. Et af de kooperativer vi arbejder med på Madagaskar, brugte sit sociale pristillæg til at genoprette et sundhedscenter, reparere en skole og bygge et kontor. Vi arbejder også med vaniljebønder i Uganda, som er begyndt at oprette uafhængige netværk, der forbedrer deres bæredygtighed og opretholder deres levevis. 

Photo of Coffee Beans

KAFFE

kr. $34,492 i Fairtrade-tillæg

Huatusco-kaffekooperativet i Mexico leverer Fairtrade-kaffe til os, og siden 2010 har vi indkøbt mere end 300.000 pund kaffe af dem til vores smagsvarianter. Vores sociale pristillæg hjælper kooperativets 1.465 landmænd og deres familier og lokalsamfund på mange måder. Det har bidraget til opførelse af et lægecenter, et bibliotek og skoler, udvikling af stipendier og uddannelsesprojekter samt produktion af 400 tons kompost. 

BANANER

kr. $24,926 i Fairtrade-tillæg

Photo of Bunches of Bananas

Alle elsker bananer, og det er en af grundene til, at vi indkøbte mere end 50 tons Fairtrade-bananer fra El Guabo-kooperativet i Ecuadors El Oro-provins i 2014. Vores køb af alle disse bananer hjalp kooperativets 154 bønder med at færdiggøre forskellige vigtige projekter som for eksempel at give stipendier til de lokale børn, hjælpe børn i nød med sprog og fysisk behandling samt gøre lægehjælp mere tilgængelig for landmænd, arbejdere og deres familier. 


Får det ikke Ben & Jerry's til at smage endnu sødere at vide, at alle de herlige ting, der er i vores smagsvarianter, er Fairtrade-certificeret? Hver gang du vælger et produkt med Fairtrade-mærkning (det grønne og blå symbol, som du kan se på vores bægre), hjælper du små landmænd og deres lokalsamfund med at overleve og få succes.