De 10 sejeste istraditioner fra hele verden
Lad os tage på en lille rejse! Vi elsker at rejse, specielt elsker vi at se, hvordan andre lande tilgår det, vi elsker mest: is! Der findes selvfølgelig en helt masse smagsvarianter derude, der passer perfekt til bestemte regioner: foie gras is i Frankrig, blæksprutteis i Japan, ube yam is på Hawaii osv. Udover den svimlende mængde af forskellige smagsvarianter derude, findes der rundt omkring i verden nogle helt fantastiske måder at lave og servere is på. Du behøver ingen flybillet, her er 10 af verdens sejeste istraditioner:
1. Dondurma
Har du nogensinde set is, der er lige så elastisk som mozzerella og lige så chewy som karamel? Det ville du, hvis du tog en tur til Tyrkiet. Dondurma er is lavet med salep, en vild orkide-rod der giver den elastiske, chewy konsistens. Og fordi det er ulovligt at eksportere salep, kan man kun få isen i Tyrkiet.
2. I Tim Pad
Lad os fortsætte turen til Thailand, hvor I Tim Pad er en populær snack fra gadekøkkenerne. I stedet for at blive kærnet, bliver isen lynfrosset på en frossen bakke og skrabet af i delikate isruller. Det er både flot og super lækkert!
3. Mochi
I Japan er Mochi en populær is-snack. Det er banket rispasta, der foldes omkring is, og resultatet er søde isbidder, der har en overraskende ikke-smeltende overflade.
4. Spaghettieis
Vi ved ikke helt, hvorfor denne is er blevet så populær i Tyskland, men den har været på menukortene i landet siden 1960'erne. Det er en sunday-is, der er lavet, så den ligner spaghetti, fuldent med sauce (jordbærsauce) og parmesandrys (oftest kokosflager), og den tager det søde og krydrede til et helt nyt niveau!
5. Snow Cream
I landdistrikter rundt omkring i USA er Snow Cream en populær snack, når børnene kommer hjem fra skole på dage, hvor det har sneet. Fyld en skål med frisk nedfaldet sne og bland sukker, mælk og vanille i. Voilla - snow cream! En lækker måde at gøre en snedag til en is-fest.
6. New Year’s Luck
I Schweiz betyder det held at tabe is på jorden Nytårsdag. Enhver is dur, så længe den rammer jorden. Så måske du skal se dig ekstra godt for, næste gang du er i Schweiz omkring nytår!
7. Ais Kacang
Denne malaysiske dessert oversættes til "is-bønner" og består af revet is og bønner, som regel med frugttoppings i forskellige farver. Det lyder interessant, men vi tror, vi holder os til bønnefri is for nu.
8. Akutaq
Måske is ikke er den foretrukne dessert i det kølige Alaska, men skulle du få lyst til noget sødt på de kanter, er du nødt til at prøve den populære treat kendt som Akutaq. I sin mest traditionelle form består den af pisket dyrefedt - normalt fra sæl, elg eller rensdyr - mixet med bær og små stykker kød.
9. Ice Cream Loti
Denne issandwich, der har sine rødder i Singapore, er en farverig snack, både for øjne og smagsløg. Det er is pakket ind i farvet lotibrød, hvilket gør den til en snack, du kan holde i hånden!
10. Freakshakes
Længe før de overtog Instagram og Twitter, var Freakshakes en delikatesse, man kun kunne få hos one café i Canberra, Australien. Hvad er en Freakshake, spørger du? Forestil dig en milkshake og forestil dig så den gøre sit bedste for at imitere Frankenstein.
Allerede igang med at booke din flybillet? Det er vi ihvertfald!