Half Baked isbarer
Vil du gerne blive populær hos dine venner på et øjeblik? Så skulle du prøve at lave dine egne Half Baked isbarer! Opskriften giver mange, så du kan give dem til dine venner eller pakke dem enkeltvis i plastikfilm, smide dem i fryseren og beholde dem selv.
Sådan gør du:
- Lav brownielaget (se nedenfor)
- Lav laget med kagedej (se nedenfor)
- Lav fyldet (se nedenfor)
- Spred blødgjort Half Baked is jævnt ud over kagedejen
- Læg et brownielag ovenpå det
- Frys det i 3 timer eller indtil isen er hård
- Skær op i barer
- Server!
Brownielag:
Forvarm ovnen til 180 og forbered en 23cm x 33cm bradepande med bagepapir og sprøjt evt. bagepapiret med spraymargerine.
- 115 g usaltet smør
- 225 g sukker
- 59 g usødet kakaopulver
- 1 tsk. espresso-pulver (valgfrit, men lækkert)
- 2 æg
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- ½ tsk. koshersalt
- 120 g. mel
Smelt smør i en kasserolle. Når det er smeltet, tilføjes sukker, kakaopulver og espresso-pulver. Det hele røres sammen, så sukkeret smelter. Put smør-/sukkerblandingen i en skål og pisk, indtil blandingen er jævn og afkølet, tilsæt vanilje og derefter æg, et ad gangen, skrab skålen efter hver tilføjelse. Bland mel og salt og bland det i smør-/sukkerblandingen indtil dejen er jævn. Hæld dejen i den klargjorte bradepande, glat kanterne ud og bag i 11-13 minutter eller indtil den er færdig. Afkøl til stuetemperatur.
Lag af kagedej:
- 113 g usaltet smør, stuetemperatur
- 200 g brun farin
- 2 spsk. piske fløde
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- ½ tsk. Koshersalt
- 125 g mel
- 90 g chokoladestykker
Pisk smør og sukker sammen med en mikser indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt piskefløde, vanilje og salt, rør sammen. Skrab bunden af skålen ved behov. Tilsæt mel og derefter chokoladestykker.
Klargør en 22 x 33 cm bradepande med bagepapir. Pres den rå kagedej ned i bunden, og dan et jævnt lag. Sæt i køleskabet indtil du er klar til næste trin.
Fyld:
2 ½ bøtte Ben & Jerry’s Half Baked is.