
Favoritsmag:
"Cherry Garcia. Mit job var at blande chokoladen og kirsebærrene og komme dem i isen i de første seks måneder, da jeg startede i firmaet. Jeg tror vist, det smittede af på mig."
– Roy Cook
Supervisor for sikkerhed, sundhed og miljø
Du kender sikkert Ben & Jerry's for vores klumper og hvirvler, men du ved sikkert ikke alt om det, der skal til for at lave vores is. Genoplev, hvad vores is oplever uden for halvlitersbægeret, og vores euforiske smagsvarianters færd lige fra koen på bondegården til vaflen i en af vores isbarer eller til et halvlitersbæger i din fryser.
Det hele begynder naturligvis med koen. Ikke bare med én, men med titusinder af dem – fra de hundredvise af lokale landbrug, som sælger deres råmælk, til St. Albans andelsmejeriet i St. Albans, Vermont. På andelsmejeriet skilles mælken til piskefløde og kondenseret skummetmælk, hvorefter den transporteres med tankvogne til vores fabrikker i St. Albans og Waterbury i Vermont. Learn more about Caring Dairy!
Favoritsmag:
"Cherry Garcia. Mit job var at blande chokoladen og kirsebærrene og komme dem i isen i de første seks måneder, da jeg startede i firmaet. Jeg tror vist, det smittede af på mig."
– Roy Cook
Supervisor for sikkerhed, sundhed og miljø
Favoritsmag:
"Alt med jordnøddesmør. Jeg er vild med jordnøddesmør."
Tilståelse omkring halvlitersbægeret:
"Mit team har et ritual. Vi snupper alle sammen de nye smagsvarianter, lige fra produktionslinjen og spiser dem i pausen. Der er ikke noget, der smager bedre end et frisk halvlitersbæger med blød is lige fra produktionslinjen."
– Renee Corey
Koordinator for forsendelse og modtagelse på 2. skiftehold
I den samlede isproduktionsplan er det at blande isen – og gøre det allerbedst – måske den vigtigste del af hele processen. En meget dygtig og erfaren person, som kaldes blandingsmesteren, udfører blandingsprocessen i blandingstanken, vores 1.000 gallon (3.785 liter) store kæmpeblender i rustfrit stål.
Blandingen af et parti is starter med piskefløde, kondenseret skummetmælk og flydende rørsukker. Til disse ingredienser tilsætter bladningsmesteren også æggeblommer, kakaopulver til vores varianter med chokoladesmag og naturlige stabilisatorer, som hjælper med at forebygge varmechok og dannelse af iskrystaller.
Alle ingredienserne blendes i 6 til 8 minutter, til de enten bliver til en blanding af hvid "sød creme" eller til en chokoladeblanding.
Det færdigblandede parti føres gennem en af de to sier ind i ekspansionstanken. Ekspansionstanken er dér, hvor blandingen opbevares, indtil den er klar til pasteuriseringsprocessen.
Favoritsmag:
"Vanilla Caramel Fudge"
Det allerbedste øjeblik hos Ben & Jerry's:
"Da jeg blev valgt til at tage til Hellendoorn i Holland til opstarten af Ben & Jerry’s produktionslinje dér. "
– Corey Pelkey
Blandingskoordinator
Når isblandingen er blendet, er den klar til at blive pasteuriseret og homogeniseret. Pasteuriseringen er den proces, som opvarmer blandingen for at slå skadelige bakterier ihjel. Pasteuriseringsapparatet består af en række meget tynde plader i rustfrit stål. Der løber varmt vand på ca. 83 grader Celsius på den ene side af pladerne, og når den kolde blanding på ca. 2 grader Celsius pumpes igennem til pladernes anden side, overføres der varme fra det varme vand til blandingen, så den varmes op til ca. 82 grader Celsius.
Inden blandingen har mulighed for at køle ned, føres den ind i homogenisatoren. Dér tvinges blandingen under højt tryk (ca. 2.000 pund (907 kilo) pr. kvadrattomme) gennem en meget lille åbning, så flødens fedtpartikler deles og emulgerer så fint, at de ikke skiller fra resten af blandingen. Homogenisatoren fungerer ligesom en stempelpumpe: blandingen trækkes ind i cylinderen på nedslaget og tvinges ud ved meget højt tryk ved opslaget.
Den afkølede blanding pumpes derefter over til tankrummet (et koldt rum på ca. 2 grader Celsius med seks 5000 gallon (18.927 liter) tanke til opbevaringen af blandingen), hvor den opbevares i 4 til 8 timer, så ingredienserne smelter sammen (det er ligesom at lade en sauce stå at simre eller lade en dyr vin stå at lufte - det må ikke ske med hastværk!).
Favoritsmag:
"Rainforest Crunch. Jeg er tvunget til at leve uden den, for den er på smagskirkegården."
Ben & Jerry's holdspiller:
"Jeg blev ansat hos Hazmat, fordi jeg mente, det ville være en god måde at lære mere om, hvordan anlægget virkede. Jeg er i Fællesskabshandlingsteamet, fordi det er en chance for mig til at give midler til organisationer, som det er umagen værd at hjælpe. Jeg er for nyligt blevet medlem af det Grønne team, der samarbejder om at øge bevidstheden omkring miljømæssige anliggender og tilbyde måder at beskytte vores ressourcer på."
– Charlie Sayah
Medlem af modtagelsesteamet
Favoritsmag:
"Triple Caramel Chunk"
Noget af det, du hader allermest:
"Personer, der kun yder lidt eller lige nok til at klare sig igennem. Alle burde yde 100 %, uanset, hvad de laver."
– Marie Pelkey
Kvalitetssikrings-seniortekniker på 3. skiftehold
Når den rigtige smag er tilsat, pumpes blandingen ind i fryseren. Fryserne på vores anlæg i Waterbury anvender flydende ammoniak som frysemiddel (minus 40 grader) og kan fryse mere end 700 gallon (2.649 liter) blanding i timen.
Sådan virker det: blandingen pumpes gennem en lang, frysende kold cylinder, der også kaldes tromlen. Når blandingen fryser fast til tromlens væg, skrabes den af med roterende knive. Når blandingen når frem forrest i tromlen, er den ikke længere en blanding – den er blevet til rigtig is!
Blandingen kommer ind i fryseren ved 2 grader Celsius og forlader den ved -5,5 grader Celsius, der er samme temperatur og konsistens som en rigtig softice, eller som vi kalder den i Vermont, en “creemee.”
Favoritsmag:
"Jordbær, som kun findes i isbarerne."
Sikkerheden frem for alt:
"Jeg dyrker skydiving, og vi har flere sikkerhedsmomenter, end du nogensinde ville drømme om! Måske skulle jeg flyve med en faldskærm med Ben and Jerry’s logo på. Det er alligevel dér oppe, deres ånd er. Okay, så det er ikke rigtig Ben and Jerry’s, men sikkerheden kommer altid først, ligesom når vi laver projekter i Fællesskabshandlingsteamet. Jeg kan godt lide at lave projekter, fordi det giver os alle sammen en chance for at hjælpe til og bidrage med noget."
Noget af det, du hader allermest:
"Folk, som er ligeglade og endnu værre, som er ligeglade med at bruge bladblæsere før kl. 10.00 om morgenen. Skyer under 12.000 fod m.o.h."
– Ken Moore
Forsendelse og modtagelse
Favoritsmag:
"Chocolate Chip Cookie Dough"
Det bedste ved Ben & Jerry's:
"Jeg arbejder med fantastiske personer, som gerne vil gøre deres bedste, og vi laver verdens bedste is."
Tilståelse omkring halvlitersbægeret:
"Jeg graver for det meste klumperne og hvirvlerne ud og lader isen være tilbage."
– Kathy Jochim
Vedligeholdelsesinspektør på 2. og 3. skiftehold
Har du nogensinde spekuleret på, hvordan vi får disse tykke, fyldige hvirvler så flot pisket rundt i isen i halvlitersbægeret? Det smarte ord for "hvirvle" er "variegere," og hvad enten det er blød karamelmasse, karamel, jordnøddesmør, skumfiduser eller frugt, bruger vi altid de fineste og smarteste isnuancer for at opnå et flot stribet, varieret look fyldt med hvirvler. Men disse fantastiske, varierede isstriber kunne aldrig finde vej til et halvlitersbæger med vores is, hvis det ikke var for et fantastisk variegeringsstyresystem.
Vi har heldigvis det allerbedste variegeringsstyresystem, der findes!
Sådan virker det:
• De forskellige isnuancer skal først passere gennem conthermen, som sænker temperaturen lige nok til at forhindre, at de ikke blandes sammen (hvilket ikke er så godt)
• Passende afkølede isnuancer passerer gennem variegatoren, der hovedsageligt sprøjter dem ind i isstrømmen (hvilket er rigtig godt, når det virker rigtigt, og noget værre rod, når det ikke gør det).
Favoritsmag:
"Triple Caramel Chunk"
Ubehagelig situation:
"Da jeg først startede i produktionen, pumpede vi blød karamelmasse ind i ekspansionstanken. Der blev sat en skærm ind bagfra. Vi ventede på, at den bløde karamelmasse blev pumpet ind i tanken og ikke løb ud igen. Pludselig gik der hul på slangen på grund af trykket, og den bløde karamelmasse sprøjtede hele vej op ad mig og ramte næsten alt, hvad der var på gulvet. Rigtige hvirvler af blød karamel."
– Vicki Keel
Produktion
Når klumperne og hvirvlerne er tilsat, er isen klar til at blive hældt i bægrene. Det gøres med den mest utrolige maskine, som kaldes det automatiske påfyldningsapparat.
Ikke alene fylder det automatiske påfyldningsapparat ca. 120 halvlitersbægre i minuttet, men det udfører også forfyldningsopgaver som at placere halvlitersbægrene perfekt to og to, så påfyldningshovedet kan fylde dem.
Når bægrene er fyldte, leder påfyldningsapparatet desuden bægrene hen mod lågpåsætningsmaskinen, som placerer og trykker lågene godt fast på bægrene.
Til sidst frigør en smart bægerløfter halvlitersbægrene af lågpåsætningsmaskinen, hvor et lille håndtag venter på at skubbe dem ud og op på et transportbælte til det næste trin i processen.
Favoritsmag:
"Chubby Hubby. Jeg er en stor fan af jordnøddesmør, og jordnøddesmørhvirvlen blandet med kringlerne fyldt med jordnøddesmør er bare fantastisk...den bløde karamelmasse skader heller ikke."
Det bedste ved Ben & Jerry's:
"Jeg kan godt lide, at B&J ikke kun handler om at opnå den størst mulige fortjeneste. Som et firma bruger det en masse penge på at hjælpe andre via fællesskabsprojekter, indkøb af fair trade-ingredienser, Ben & Jerry's fond, det er et selskab med matchende medarbejdergaveprogrammer, og listen fortsætter i det uendelige. De personer, jeg arbejder sammen med, er også en af grundene til, at jeg godt kan lide af arbejde hos B&J. Det er omsorgsfulde, godhjertede mennesker, der vil gøre alt for at hjælpe dig."
– Neil Jones
Lagerinspektør på 1. skiftehold
Før den pakkede is kan opbevares og sendes, skal den fryses endnu mere – fra den halvfrosne temperatur på -5,5 grader Celsius til en fuldt-frosset-fast tilstand på mindst -23 grader Celsius. Denne proces kaldes “hærdning,” og den foregår i spiralhærderen.
Halvlitersbægrene føres ud fra produktionsrummet på transportbånd ind i spiralhærdningstunnelen, et snoet kæmpetransportbånd i to etager, som bogstaveligt talt er det koldeste af alt på hele fabrikken.
Den aktuelle temperatur i spiralhærdningstunnelen er på ca. -34 grader Celsius, men enorme blæsere, som blæser i tunnelen skaber en iskold vind med en temperatur på -51 grader Celsius. I dette fuldkomne polarmiljø føres halvlitersbægrene op ad det langsomt snoende transportbånd i tre timer, og når de når toppen er deres temperatur faldet fra -5,5 grader Celsius (softice-konsistens) til -23 grader Celsius (fuldt-frossen-fast konsistens!)
Favoritsmag:
"Milk & Cookies. Det er den perfekte blanding af rent vanilje- og småkagevanvid. Jeg er et småkagemonster!"
Det bedste ved Ben & Jerry's:
"At kunne vågne op hver morgen og tænke på muligheden for at kunne udrette fantastiske ting, på, hvad jeg bliver sat til at lave, og hvem jeg kan påvirke positivt i løbet af min arbejdsdag. Det er en ret fed fornemmelse."
– Luke Desmond
Logistikleder på 2. skiftehold
Når halvlitersbægrene er frosset helt, pakker vi dem ind til forsendelse. Først vender et vendeapparat hvert andet bæger på hovedet, og en frysermedarbejder sørger for, at 8 halvlitersbægre (2 parallelle rækker med 4 halvlitersbægre, med hvert andet halvlitersbæger vendt på hovedet) er samlet rigtigt, så de kan føres ind i pakkemaskinen. Pakkemaskinen er en varmetunnel, hvor der vikles krympeemballering rundt om bundtet med de 8 halvlitersbægre. Pakken med de 8 halvlitersbægre kaldes et “karton,” og hvert karton svarer til en gallon (3,8 liter) is. Frysermedarbejderne stabler kartonerne i stabler på forsendelsespaller, der så opbevares i vores lagerbygning på ca. -29 grader Celsius og venter på at blive sendt af sted.
Favoritsmag:
"Peanut Butter Jam Session"
Forbundet økonomisk fremgang:
"Jeg tog til New York for at markedsføre en ny smagsvariant og melde mig frivilligt til et fællesskabstjenesteprojekt. Jeg gjorde det for at forbedre mig i firmaet. Jeg er glad for, at jeg gjorde det. Det var enormt stimulerende!"
– Jesse Ploof
Forsendelse og modtagelse
Derhjemme i kvalitetssikringslaboratoriet er vores QA-folk de rene fanatikere, når det drejer sig om at sikre, at hver eneste smagsvariant af Ben & Jerry's is opfylder vores strenge standarder for fremragende produktkvalitet.
For hver opadvendt tommelfinger, der gives til en Ben & Jerry’s produktionskørsel, giver vores trafikkontrollører de afgørende tilladelser, som er nødvendige for at kunne sende Ben & Jerry’s produkter hurtigt til deres bestemmelsessteder overalt….
Favoritsmag:
"Coconut Seven Layer Bar. Det er en smagsvariant, du finder i isbarerne. Jeg er vild med kokosnøddeflagerne og flødekaramelhvirvlen. "
Det bedste ved Ben & Jerry's:
"Jeg elsker at kunne give noget igen til fællesskabet. Fællesskabshandlingsteamprogrammet har betydet enormt meget for, at jeg elsker at arbejde her. Jeg har været medlem i 20 år!! "
– Pamela Hakey
Kvalitetssikringskoordinator
Vores definition af "overalt" vokser mere og mere overalt hvert år!
Ben & Jerry's produkter distribueres landsdækkende og rundt i verden i supermarkeder, købmandsbutikker, nærbutikker, restauranter, biografer og andre isvenlige steder. Når det drejer sig om isvenlige steder, så synes vi selvfølgelig, at Ben & Jerry's isbarer er de allermest isvenlige!
Favoritsmag:
"Spumoni. Det var en smagsvariant, der kom i et begrænset parti i 2012. Denne forbløffende smagsvariant var en kirsebæris med kirsebær og pistacienødder, hvirvlet rundt med chokoladeis med flødekaramelmasse i flager. Det var det allerbedste, jeg nogensinde har smagt."
Pet Peeves:
"Strømper i sandaler, bilister, der ikke viser af, når de skal dreje, dårlig kundeservice, is med frostbrand, når nogen holder isskeen forkert, kattehadere (hvordan kan man dog hade katte!?), folk, der kommer for sent og at høre en gaffel skrabe mod en tallerken."
– Marla Hogan
Scoop U Professor