Vores rejse mod bæredygtig emballage

Ben & Jerry’s har altid troet på, at is kan ændre verden. Og selvom det er sandt, at is får folk til at smile og bringer dem sammen, kan vi ikke ignorere den indvirkning, som vores emballage har på miljøet. Som med de fleste fødevareemballager bliver meget af vores ikke genbrugt, komposteret eller genanvendt, men snarere bortskaffet som affald. Vi er på en rejse for at ændre det.

Vores mål er, at 100 % af vores emballage skal være fri for oliebaseret plast. Og vi ønsker, at det hele skal kunne genbruges, komposteres eller genanvendes inden 2025!

Vi har arbejdet på at reducere vores samlede indvirkning på miljøet i mange år, og vi ved, at vi har mere at tage fat på. Det største problem, vi står over for, er den oliebaserede plast i noget af vores nuværende emballage, som er svær, hvis ikke umulig, at genanvende.

Plastproduktion og -forurening er uløseligt forbundet med tre ting, der ligger os meget på hjerte: miljømæssig sundhed, social retfærdighed og klimaforandringer.

At være en del af løsningen

På grund af plastens iboende manglende bæredygtighed har vi forpligtet os til at være en del af løsningen ved ikke at skabe plastaffald i første omgang. Derfor er Ben & Jerry’s gået i gang med en flerårig indsats for at fjerne plastik fra vores forbrugeremballage ved at:

 • Reducere mængden af oliebaseret engangsplastemballage, som vi bruger i hele forsyningskæden og i vores Scoop Shops over hele verden
 • Finde plantebaserede og/eller komposterbare alternativer til konventionel oliebaseret plast
 • Udvikle genanvendelige emballagemuligheder
 • Vi har indgået et samarbejde med Canopy’s Pack4Good-initiativ for at sikre, at vores indkøb af produktemballage ikke kommer fra træmasse fra gamle og truede skove i hele vores forsyningskæde. Vi er allerede begyndt på denne ansvarlige rejse, da vi har brugt FSC-certificeret fiber i vores halvlitersbøtter siden 2009, men vi ønsker at forbedre os yderligere på dette område. Vi har indledt et samarbejde med Canopy og deres Pack4Good-initiativ, da de anerkender skovenes kritiske værdi for biodiversitet, klima og traditionelle lokalsamfund.

Der er ingen mirakelkur mod det globale plastproblem, men vi har gjort gode fremskridt. Her er de ændringer, vi har foretaget indtil videre.

Reduktion af oliebaseret plast

 • I begyndelsen af 2019 stoppede vi med at tilbyde sugerør og skeer af plastik i vores mere end 600 Scoop Shops verden over, og det anslås, at vi undgår 36.000 kilo plastik hvert år.
 • Vi har gjort vores europæiske kartonbeholdere til is mere bæredygtige ved hjælp af en ensidet plantebaseret polyethylenbelægning. Selvom den er kemisk identisk med den oliebaserede plast i vores gamle belægning, vil denne ændring reducere den mængde plast, vi bruger, med ca. 39.900 kilo om året, og flytte vores indkøb væk fra olie. Og det betyder, at isbøtter i Europa i højere grad kan genanvendes.
 • I 2021 gik vi over til papirindpakning på vores Peace Pops og undgik 18 tons plastik om året.
 • I 2021 overgik vores Scoop Shops i USA fra vores tidligere isbægre, drikkebægre og låg til plantebaseret og industriel komposterbar emballage. Vi arbejder stadig på løsninger til Scoop Shops over hele verden. (Et godt tip: Isvafler er en lækker og plastfri serveringsmulighed).
 • I slutningen af 2022 er vi også færdige med at fjerne det yderste lag plast i vores amerikanske beholdere, hvilket vil reducere mængden af plast med yderligere 47 tons om året. Desværre indsamler de fleste amerikanske kommuner stadig ikke fødevareemballage af belagt kartonpap til genbrug.
 • Inden udgangen af 2022 vil vi have omstillet alle vores store EU-beholdere til at være 100 % genbrugsmateriale efter forbrug, hvilket sparer 62 tons ny plast om året.
 • Inden udgangen af 2022 vil vi også have skiftet vores Cookie Dough Chunks-poser til papir i USA, så vi undgår at bruge 54 tons plast om året.

Mens vi taler om emballage, er vi glade for at kunne fortælle dig, at vores halvlitersbøtter har brugt papemballage med Forest Stewardship Council (FSC)-certificering siden 2009. FSC-certificering betyder, at papirmassen i kartonpap kommer fra skove, der forvaltes med henblik på beskyttelse af dyrelivets levesteder, opretholdelse af biodiversitet og andre bæredygtighedskriterier for skove.

Hvad skal der ske nu?

Vores største prioritet er at finde et alternativ til den resterende plastik i vores isbøtter, herunder beskyttelsesbåndet omkring låget. At finde en løsning, der er genanvendelig og/eller komposterbar, giver en række udfordringer. Genbrugsstandarder og -forordninger varierer meget fra land til land og endda fra by til by. Kompostering er heller ikke en ideel løsning endnu, fordi den ikke er bredt tilgængelig. Vi ved, at det er bedre for planeten at bruge emballagemateriale, der nedbrydes biologisk hurtigere end traditionel plast, hvis plasten ikke bortskaffes korrekt.

Vi arbejder på at finde løsninger og nedbryde disse og andre barrierer omkring det globale affaldssystem. Vi fortsætter med at skubbe på i alle vores euforiske tilbud for at sikre, at det eneste, vores is efterlader, er et smil.

Tak til alle, der er kommet med forslag og har støttet vores indsats i denne overgang. Vi giver flere opdateringer undervejs.