Ben & Jerry's forpligtelse til sporbar kakao

Hos Ben & Jerry’s har vi forpligtet os til at lave den bedst mulige is på den rareste måde. Og en af vores vigtigste ingredienser er kakao, som er stjernen i nogle af vores mest populære smagsvarianter. Som du måske kan forestille dig, bruger vi en hel del af det, så i de sidste mange år har vi arbejdet intenst på at skabe en mere retfærdig fremtid for kakaobønderne i vores netværk gennem vores partnerskab med Fairtrade og vores Living Income Accelerator. Og nu tager vi det næste store skridt ved at slå os sammen med Tony’s Chocolonely’s Open Chain for at fremme missionen om at afskaffe moderne slaveri i chokoladeindustrien, samtidig med at vi fortsætter med at hjælpe landmændene på deres rejse mod en Living Income. 

Kakaobønnerne i de helt nye Chocolatey Love A-Fair-godbidder er indkøbt gennem Tony’s Open Chain, som hjælper virksomheder med at tage skridt til at stoppe moderne slaveri og børnearbejde i chokoladeindustrien. Ved at vedtage Open Chains 5 indkøbsprincipper tager virksomheder ansvar for at sikre en åben og sporbar forsyningskæde og betale en højere pris for at bekæmpe fattigdom, den grundlæggende årsag til social uretfærdighed for kakaobønder.   

Ben & Jerry’s betaler allerede bønderne et tillæg for deres kakaobønner gennem et løbende partnerskab med Fairtrade, og øger dette yderligere ved at betale “Living Income”-priser. Som en del af Open Chain vil Ben & Jerry’s nu også forpligte sig til Tony's 5 indkøbsprincipper, hvilket betyder, at Ben ’ Jerrys vil betale et ekstra tillæg for yderligere at støtte partnerkooperativer i ôElfenbenskysten. Og ved at tilslutte os Open Chain bliver vi den første isvirksomhed, der køber sporbar kakao via Open Chains forsyningsnetværk. 

Vi glæder os til at begynde rejsen mod segregeret, sporbar kakao i løbet af de næste par år.  

Uligheder i kakaodyrkning

Hvorfor et så stærkt fokus på kakao? Bortset fra, at det er en vigtig ingrediens i vores smagsvarianter, står chokoladeindustrien over for en række unikke udfordringer, der gør det særligt svært for bønderne at trives. Lige nu er der 30.000 tilfælde af moderne slaveri og 1,56 millioner tilfælde af børnearbejde i chokoladeindustrien i Ghana og ôElfenbenskysten. Derfor forpligter vi os til Open Chain, et initiativ, der hjælper virksomheder med at afskaffe moderne slaveri og ulovligt børnearbejde i chokoladeindustrien ved at tackle den grundlæggende årsag: fattigdom. 

Chokoladeindustrien domineres af et lille antal store virksomheder, der drager fordel af at holde kakaopriserne så lave som muligt, uanset omkostningerne for kakaobønderne. 60 % af verdens kakao kommer fra blot to lande: Ghana og ôElfenbenskysten. Det betyder, at en stor del af udnyttelsen i chokoladeindustrien — herunder moderne slaveri og ulovligt børnearbejde — er koncentreret der. Bønderne, der ofte dyrker små jordlodder, tjener kun 0,78 dollars om dagen på deres afgrøder, hvilket er langt under minimumsindkomsten på 2,16 til 2,49 dollars pr. person pr. dag, der skal til for at overleve i Ghana og ôElfenbenskysten. Det betyder, at bønderne tvinges ind i en fattigdomscyklus, der direkte forårsager moderne slaveri og ulovligt børnearbejde i chokoladeindustrien.  

Hvad er løsningen? Det starter med at betale bønderne en rimelig pris for deres afgrøder, hvilket begynder at bryde fattigdomscirklen, og kombineret med støtte til produktivitet og coaching skaber det grundlaget for bedre landbrugsdrift, der fører til bedre indkomster.

Open Chain

Vi er glade for at slå os sammen med Tony’s Chocolonely og deres mission om at stoppe moderne slaveri i chokoladeindustrien! Vi har forpligtet os til at omlægge vores kakaoindkøb til Open Chain-arbejdsmetoden, således at vores kakaobønner kan spores og indkøbes ansvarligt via de 5 Open Chain-indkøbsprincipper: 

  1. Overgang til fuldt sporbare kakaobønner.   
  2. Betale et ekstra tillæg for deres kakaobønner, således at bønderne kan få en indkomst, de kan leve af.   
  3. Fremme stærke kooperativer for at professionalisere og gøre arbejdet med kakaodyrkning sikkert og bæredygtigt. Samlet set betyder det, at landmændene står stærkt og er bemyndigede til strukturelt at ændre uligheden i værdikæden.   
  4. Langsigtede forpligtelser, der giver bønderne indkomstsikkerhed og mulighed for at investere i deres virksomheder.   
  5. Coaching af bønder for at forbedre deres kakaoproduktivitet og -kvalitet og forbedre deres landbrugsviden om relevante afgrøder. 

Fairtrade

Vi har i lang tid forpligtet os til at købe Fairtrade-certificeret kakao, sukker, vanilje, bananer og kaffe til alle vores smagsvarianter. Når du ser Fairtrade-logoet på vores halvlitersbøtter, ved du, at de småbønder, der har produceret disse ingredienser, har modtaget et Fairtrade-tillæg oven i den almindelige købspris for deres afgrøde. Og mens vi går over til at arbejde med Open Chain, bibeholder vi vores forpligtelse til Fairtrade.

Living Income Accelerator

Ud over at være Fairtrade-certificeret samarbejder vi med vores partnere i Fairtrade om at sikre, at vores ingrediensproducenter kan få en indkomst, de kan leve af, og leve et fuldt og værdigt liv, og vi bruger et projektbaseret initiativ, som vi kalder Living Income Accelerator.  I 2020 blev vi den første isvirksomhed, der betalte en pris, der gør det muligt at leve af at dyrke den kakao, der bruges i vores chokoladeis-blanding. Det betyder, at vi betaler bønderne et ekstra beløb oven i Fairtrade-prisen for at lukke prisgabet til minimumsindkomsten for at leve — penge, som bønderne kan bruge til at investere i deres landbrugsdrift og husholdningsbehov.

Det korte af det lange

Hos Ben & Jerry’s bruger vi det, vi kalder en "linked prosperity" (forbundet fremgang)-forretningsmodel, hvilket betyder, at vi mener, at alle, der deltager i fremstillingen af vores smagsvarianter, bør nyde godt af deres forhold til os, da vi stræber efter at gøre “retfærdighed” til vores første ingrediens. Vi er glade for at kunne tilføje Open Chain-indkøb til de mange måder, hvorpå vi bringer denne model til live i vores virksomhed i missionen om at stoppe moderne slaveri og ulovligt børnearbejde i chokoladeindustrien!