If you haven't tried Half Baked, then you simply haven't lived! And if you have, then how much do you know about this heroic flavour?!
Læs mere - 5 Things You Didn't Know About Half Baked! Læs mereChocolate Fudge Brownie: Den komplicerede historie bag skabelsen af den berømte smagsvariant
For lang tid siden, før der var Chocolate Fudge Brownie, lavede vi issandwich med brownie til salg i butikker. Nogle gange var der brækket stykker af brownies i vores forsendelser, så vi brugte dem til vores smagseksperimenter. Hvordan mon browniestykker ville smage i chokoladeis? “Rigtig godt fandt vi ud af,” fortæller Ben & Jerry’s smagsguru og “primal-isterapeut” Peter Lind. Denne oprindeligt eksperimentelle smagsvariant blev i sidste ende til den legendariske is, vi i dag kender som Chocolate Fudge Brownie.
Ben Cohen havde i mellemtiden mødt Bernie Glassman, stifteren af den sociale virksomhed Greyston Bakery baseret i Yonkers. Greystons åbne ansættelsespolitik gjorde virksomheden til den perfekte partner til Ben & Jerry’s lidenskab for at skabe fremgang: konceptet, som indbefatter ideen om, at hvad der er godt for vores medarbejdere og leverandører, også er godt for vores forretning Ligeså vigtigt var det, at Greystons brownies smagte fantastisk godt, at Ben efter at have smagt dem, håndskrev en besked, hvori han bad om to vognladninger med browniestykker.
Den komplicerede proces til skabelse af de perfekte browniebidder
Selvom vi godt vidste, at Greyston ville være den ideelle leverandør til smagsvarianten Chocolate Fudge Brownie til salg i bægre, var det sin sag at få deres brownies til at samarbejde. Begge vores virksomheder var stadig nye og i vækst, og Greyston var nødt til at sætte produktionen i vejret bare for at opfylde vores behov for Chocolate Fudge Brownies.
Det var imidlertid endnu mere kompliceret at finde ud af, hvordan de forvandlede deres standard brownies på 2,5 x 7,5 cm til små stykker på 2,5 x 0,6 cm. Målet var at lave frosne browniebidder, som kunne flyde ud af poserne og ind i Smagstilsætningsudstyret, som tilføjer alle de velsmagende stykker til issmagsvarianterne. At løse den gåde krævede innovation på stedet til langt ud på natten af Lind og bagerne.
Det tog Greystons bagere to måneder at skære bidderne ud i hånden i hver pande med brownies, så de kunne fylde de to vognladninger, som Ben havde bestilt. I Vermont havde Lind organiseret en begivenhed på fabrikken med henblik på at fremvise produktionen af den nye smagsvariant. På den store dag var browniestykkerne dog stadig helt frosset fast til hinanden. “Én enorm brownie på 25 pund faldt ned i smagstilsætningsudstyret, og vi var nødt til at ansætte 5 nye medarbejdere og give den med økser af rustfrit stål for at skille stykkerne ad.”
Den søde smag af success
Al nyskabelse vil sandsynligvis være forbundet med nogle problemer, som skal løses. Hvis det går for let, er ideen måske ikke radikal nok. “Vi producerede nok omkring 25 partier brownies,” husker Lind, “før vi havde et produkt med rette kombination af smag, evne til ikke at smuldre ved udskæring, og som bevarede den seje konsistens i isen over tid.” Inden for seks måneder debuterede den nye smagsvariant i isbutikker og på frysehylder overalt.
Det, der startede som en spændende og ultimativt lækker gåde at løse, er blevet til en legende for både Ben & Jerry’s og Greyston. Det er en sjov historie, som viser, hvor langt begge vores virksomheder er kommet. Femogtyve år senere får vi stadig alle vores brownies fra Greyston, hvis egen succes har gjort dem til en førende social virksomhed. Men beviset findes i bægeret. Chocolate Fudge Brownie er og forbliver en af de mest elskede smagsvarianter, vi nogensinde har lavet.
Nylige tweets
Hvis du ikke har prøvet Half Baked, har du simpelthen ikke levet. Og hvis du har, hvor godt kender du så den fantastiske flavour?!
Læs mere - 5 ting du ikke viste om Half Baked! Læs mere
Fra en mundfuld ambitioner til frosne brownies på 25-pund— her’ er historien bag skabelsen af Chocolate Fudge Brownie, en af vores mest elskede smagsvarianter.
Læs mere - Chocolate Fudge Brownie: Den komplicerede historie bag skabelsen af den berømte smagsvariant Læs mere