Veganske chokoladescones med jordbær

vegan-shortcake-779x400.jpg

INGREDIENSER

Scones:

 

Drys:

 

  1. Forvarm din ovn til 200° C.  I en mellemstor skål blandes 1 bæger smeltet Ben & Jerry’s Non-Dairy med det selvhævende mel. Røres sammen til en fast dej.

  2. Drys lidt mel ud på bordet og læg dejen på det.  Med dine hænder trykkes dejen ud til en grov rektangel og foldes et par gange for at ælte let.  Du skal måske tilføje ekstra mel. Dejen må ikke klistre til dine hænder og skal beholde sin form uden at være for fast.

  3. Form dejen til en rektangel på omtrent 10 x 20 cm og 5 cm tyk.

  4. Med en meldrysset kniv skæres dejen i 8 lige store stykker ved at halvere rektanglet på langs og derefter lægge tre snit på tværs.

  5. Læg kagerne på en smurt bradepande eller på bagepapir. Pensl kagerne med kokosmælk (eller anden plantebaseret mælk) og drys med perlesukker. Bag i 14-18 minutter, eller indtil de giver efter ved et let tryk.

  6. Skiveskårne jordbær og sukker røres sammen i en skål og skal stå og hvile, mens kagerne bager og køler af.  Rør i dem en gang i mellem, så jordbærrene afgiver deres saft.

  7. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af.

  8. Før servering skæres hver scone igennem og fyldes med Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie Non-Dairy, jordbær og plantebaseret flødeskum. Nyd!